ریزشبکه ها و Big Data:

آینده شبکه های قدرت (بخش 1⃣)

تولید پراکنده و تبادلات توان خودکار، نحوه تولید و مصرف را درآینده تغییر خواهد داد.

تولید پراکنده و تبادلات توان خودکار، نحوه تولید و مصرف را درآینده تغییر خواهد داد.
به مدد تلاش جامعه مهندسان جهان، پیشرفت های بسیاری در حوزه های مختلف مرتبط با زندگی بشر ایجاد شده است: یکی از این بخش ها، حوزه برق است. شبکه های قدرت، محل تلاقی مباحث مختلفی چون فناوری، اقتصاد و رگولاتوری است که از حدود یک قرن پیش به وجود آمد و فراز و نشیب فراوانی به خود دید. اما در دوران حاضر، این صنعت با تغییرات شگرفی مواجه شده است. در واقع، چیزی که امروزه در این صنعت رخ می دهد، نشأت گرفته از پیشرفت های فناورانه، پیشران های اقتصادی و اولویت های اجتماعی و عمومی بوده است.
برای دهه های متمادی، برق رسانی مقرون به صرفه، متکی به واحدهای بزرگ تولید توان بوده که توان تولیدی را از طریق شبکه انتقال و توزیع به مصرف کنندگان دوردست ارسال می کرده اند. امروزه، بسیاری این مدل ساده را مورد نقد قرار می دهند.
نخستین دلیل، در دسترس بودن گاز طبیعی کم هزینه و توان خورشیدی می باشد. دستگاه های تولید کننده توان مبتنی بر این منابع می توانند بسیار نزدیک تر به مصرف کننده احداث شوند. ما امروز در آغاز عصر توسعه تولید پراکنده هستیم، که نیاز به هزینه های هنگفت در انتقال توان را کاهش می دهد. این امر مهم، تولید پراکنده توان را در مقایسه با نیرگاه های بزرگ، رقابت پذیر می سازد.
تولید پراکنده پیش از این، از نظر فنی ممکن بوده است. اما امروزه در حال رسیدن به یک نقطه عطف هستیم که بعد از آن، کاربردهای تولید پراکنده کم هزینه ترین راهکار تولید برق خواهد بود.
اگر چه کاهش هزینه انرژی های تجدیدپذیر و گاز طبیعی در توسعه تولید پراکنده تاثیرگذار بوده است، اما این همه ماجرا نیست. برای رقابت پذیری، تمامی این چرخه باید به صورت مطلوب عمل کند. مجموعه ای از پیشرفت های فناورانه در حال ظهور هستند تا این امر را ممکن سازند: سیستم های کنترل پیشرفته؛ اینورترهای هوشمندتر و با بازده بالاتر؛ دستگاه های اندازه گیری هوشمند؛ مفهوم نوین اینترنت اشیاء؛ و نهایتا توانایی رو به رشد در استخراج اطلاعات کاربردی از کلان¬داده (Big Data). 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZEce