"پنجمین نمایشگاه بازار تکنولوژی و نوآوری ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی"
برگزاری "پنجمین نمایشگاه بازار تکنولوژی و نوآوری ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی"
پارک علم و فناوری خلیج فارس با هدف ایجاد فرصت معرفی توانمندیها و محصولات شرکتهای دانش بنیان و تولید کننده به شرکتهای پتروشیمی، پالایشگاهها و پیمانکاران صنعت نفت "پنجمین نمایشگاه بازار تکنولوژی و نوآوری ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی" را برگزار مینماید.
به همت ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
انتشار «اطلس توانمندی های داخلی شرکت های فناور ایرانی در حوزه هوشمندسازی صنعت برق»
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف ارائه توانمدی ها و ظرفیت های موجود در کشور در حوزه های اولویت دار و چالش های راهبردی کشور، اقدام به تهیه گزارش های اطلس توانمندی های شرکت های فناور داخلی کرده است.
معاونت برق و انرژی وزارت نیرو منتشر کرد
انتشار گزارش «اولین های برقی»
گزارش «اولینهای برقی» ۱۰ موفقیت بزرگ و دستاورد مهم صنعت برق ایران که برای نخستین بار در طول عمر این صنعت، و تنها در خلال سال ۱۳۹۸ کسب شده است را بازگو میکند. همچنین در این گزارش، ۲۰ برنامه ویژه صنعت برق در سال ۱۳۹۹ آورده شده است.
آژانس بین المللی انرژی (IEA) گزارش می دهد
وضعیت انرژی جهان در سال 2020
در گزارش سالانه آژانس بین المللی انرژی IEA که در ماه مه 2020 منتشر شد، تأثیر شیوع ویروس کرونا بر اوضاع انرژی جهان، در رأس موضوعات و تحلیل های قرار گرفته است.
«نابازار» یا «شبه بازار» به جای «بازار» در بخش انرژی کشور
از حدود ۱۷۰۰ میلیارد بشکه نفت موجود در سیارهی زمین، ۱۶۰ میلیارد بشکه ی آن، و از ۱۹۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی موجود در این سیاره، ۳۳ میلیارد متر مکعب آن، متعلق به کشور ایران است. به بیان ساده، ایران، مالک ۹ درصد کل منابع نفتی و ۱۷.۵درصد کل منابع گازی جهان هستند. تردیدی نیست که رویکرد اقتصادی مطلوب تر این بود که دولت به نمایندگی از همه مردم و ذی نفعان، یعنی همان صاحبان منابع نفت و گاز، کلیه ی عملیات اکتشاف، حفاری، استخراج، استحصال، فرآوری، پالایش، پخش و غیره را به پیمانکاران بخش خصوصی (واقعی) واگذار می کرد و عرصه را برای خلق نوآوری و بهره برداری منابع انرژی با بالاترین راندمان مهیا می کرد.
به گزارش آژانس بینالمللی انرژی IEA
پنج حوزه اصلی در بخش انرژی که باید در دوره پساکرونا مورد توجه قرار گیرد
به گزارش آژانس بینالمللی انرژی IEA، سیستم انرژی هر کشور ویژگی های خاص خود را دارد و منابع عمومی موجود در آنها باید متناسب با همان موقعیت ها استفاده شود. اما دولتها میتوانند اقدامات خود را در پنج حوزه اصلی اجرایی کنند. افزایش بهرهوری انرژی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی دو حوزه دارای اهمیت بیشتر در کشور ایران است.
جهش و رشد ظرفیت تجدیدپذیرها در سال 2019 پیامی روشن در زمینه آینده سبد انرژی کشورها
براساس اطلاعات جدید منتشر شده توسط آژانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر (IRENA) در 6 آوریل 2020 ( 18 فروردین 1399)، ظرفیت تولید برق از انرژی تجدید پذیر در سال 2019 حدود 176 گیگاوات در سطح جهان اضافه شده است که در مقایسه با برنامه تعیین شده در سال 2018 که 179 گیگاوات بوده معادل 90 درصد برنامه تحقق یافته است.
گزارش عملکرد
توسعه زیست بوم نوآوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1398
احداث نخستین مرکز نوآوری آب، محیط زیست و انرژی آما، طرح توان افزایی دانشجویان و دانش آموختگان حوزه انرژی (باتوان)، حمایت از ساخت نخستین ساختمان انرژی نزدیک به صفر، پروژه ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، ادامه همکاری با وزارت محیط زیست آلمان و دریافت فاند مالی در احداث دو آزمایشگاه تخصصی انرژی در دانشگاه های کشور، بخشی از اقدامات انجام گرفته توسط حوزه توسعه زیست بوم نوآوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1398 بود.
مداخله حداکثری دولت در اقتصاد و آثار بحرانی آن در عرصه انرژی
مداخله گسترده و همه جانبه دولت در اقتصاد ایران، بستری نامطلوب را برای کلیه فعالیت های اقتصادی فراهم ساخته است. منابع نفت و گاز کشور، دارایی عظیم و متعلق به کلیه افراد جامعه است و صیانت از این ثروت گران بهای مشترک، و مراقبت از مصرف صحیح آن در چرخه تولید ، توزیع تا مصرف، موضوعی مربوط به کلیه ذینفعان است.
حاشیههای پررنگ شیوع ویروس کرونا و سقوط آزاد قیمت جهانی نفت
ویروس کرونا، علاوه بر دغدغههای مرتبط با سلامتی انسانها، حاشیههای دیگری بر زندگی جامعه بشری ایجاد کرده است که اهمیت برخی از این حواشی به پررنگی خود متن مصیبت میتواند باشد. مهمترین موضوع پس از بخش بهداشت و سلامت، به آسیبهای اقتصادی ناشی از شیوع این ویروس برمیگردد.