رصد فناوری
محققان دانشگاه MIT، با یک باتری جدید، راهکار مناسبی برای ذخیره سازی یافته اند.
محققان دانشگاه MIT، با یک باتری جدید، راهکار مناسبی برای ذخیره سازی یافته اند. این باتری نخستین فناوری است که با هزینه نصب شده تلمبه ذخیره ای یا هوای فشرده، یعنی 100 دلار بر کیلووات ساعت انرژی ذخیره شده، توان رقابت دارد.
محققان دانشگاه MIT، با یک باتری جدید، راهکار مناسبی برای ذخیره سازی یافته اند. این باتری نخستین فناوری است که با هزینه نصب شده تلمبه ذخیره ای یا هوای فشرده، یعنی 100 دلار بر کیلووات ساعت انرژی ذخیره شده، توان رقابت دارد. نمونه های در مقیاس بزرگ این باتری می توانند در یک پنجم این هزینه، یعنی 20 دلار بر کیلووات ساعت انرژی ذخیره کنند.
این باتری، نوعی باتری جریانی است که در آن هم آند و هم کاتد به صورت الکترولیت های مایع هستند. آند در این حالت سولفور محلول در آب است، در حالی که کاتد یک محلول نمک مایع هوادهی شده است که اکسیژن آزاد می کند.
«یت مینگ چیانگ» محقق MIT می گوید که هدف اصلی تیمش در این پروژه، کمینه کردن هزینه ها بوده است. آنها یک باتری جریانی بر پایه آب مدنظر قرار دادند، که اگر چه در مقابل یک باتری معمولی انرژی کمتری ذخیره می کند، اما هزینه کمتری بر کیلووات ساعت دارد. بر همین اساس، آنها سولفور را نیز انتخاب کرده اند چرا که ارزان و فراوان است. سولفور به وفور به صورت پسماند در صنایع تولید می شود.
این باتری می تواند 20 تا 40 وات ساعت بر هر لیتر از الکترولیت را ذخیره کند، که 500 تا 1000 بار چگال تر از سیستم های تلمبه ذخیره ای می باشد. این بدان معناست که نمونه های قابل حمل این باتری می توانند هرجایی نزدیک به مزارع بادی و خورشیدی نصب شوند. ضمن این که، هزینه تمام مواد فعال در این باتری تنها 1 دلار بر کیلووات ساعت است.
منبع: IEEE Spectrum
ارسال به دوستان