حمیدزاده: "حضور بانوان متخصص در توسعه فناوری های حوزه انرژي شتاب می یابد."

نشستی صمیمی با حضور حمیدزاده مشاور امور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و تیم‌های دوره پیش‌شتابدهی مرکز نوآوری و فناوری آما با محوریت بانوان در محل این معاونت برگزار شد.

در ابتدای این نشست، ایشان بر اهمیت حضور بانوان در توسعه زیست‏بوم نوآوری و فناوری و لزوم بهره مندی از ظرفیت بانوان متخصص در حوزه های مختلف علم و فناوری تاکید کردند. 

ایشان همچنین با اشاره به لزوم افزایش میزان فعالیت بانوان در فضاهای کارآفرینی، از اجرای برنامه توانافزایی بانوان فناور و خلاق در معاونت علمی و فناوری خبر دادند. این برنامه در سه محور الگوسازی، تقویت زیرساخت و توسعه شبکه به تقویت حضور بانوان در زیست بوم نوآوری کشور می‌پردازد.

حمیدزاده، همچنین هدف از تاسیس مرکز نوآوری آما که به طور تخصصی در حوزه آب، انرژی و محیط زیست فعالیت می‌کند را ایجاد بستر مناسبی برای راهاندازی استارتاپ‏ها و شرکتهای دانشبنیان این سه حوزه برشمردند. 

بنابر گفته ایشان، کمبود حضور بانوان در شرکت‌ها و استارتاپ‌های این حوزه به رغم درصد بالای فارغ‌التحصیلان زن یک معضل است و افزایش حضور بانوان به عنوان نیمی از سرمایه انسانی کشور برای توسعه موضوعی است که باید به صورت جدی به آن پرداخت.

ایشان در ادامه سخنان خود از ظرفیت رویداد STEP (Science and Technology Exchange Program) که توسط بنیاد مصطفی (ص) برگزار می گردد، برای تبادل علم و فناوری میان دانشمندان زن جهان اسلام و تقویت حضور بانوان متخصص ایرانی در عرصه بین‌الملل نام بردند.

حمیدزاده در پایان با اشاره به موفقیت های شرکت های دانش بنیان حوزه های مختلف فناوری که در حال حاضر با محوریت بانوان راهبری می شوند، خاطرنشان کرد مرور روند پیشرفت این شرکت ها نشان می دهد ورود بانوان به عرصه راه اندازی و مدیریت شرکت های دانش بنیان و نوپا تجربه موفقی بوده و باید تقویت شود.

سپس مهندس صدرالدینی، مدیر مرکز نوآوری و فناوری آما به معرفی این مرکز و ماموریت آن در بخش‌های مختلف شامل کارگزاری نوآوری و فناوری، شتاب دهنده و آکادمی علوم و فناوری‌های پاک پرداختند.

در ادامه این نشست، بانوان حاضر در دوره شتابدهی مرکز نوآوری آما به ارائه طرح‌های استارتاپی خود پرداختند.

تولید پارچه رسانا برای مدارهای انعطاف‌پذیر، همراه شو، باشگاه قهرمانان زمین برای اصلاح رفتارهای مصرف، نانوسنسور تشخیص آلودگی در محصولات غذایی، فروشگاه سبز پلتفرم بورس تبادل کالاهای مازاد بر مصرف، سیستم تأمین انرژی هایبریدی، دستگاه هوشمند تصفیه و رطوبتزنی هوا با فیلتر ساخته شده با فناوری نانو و الکترود لمینت کربنی جایگزین طلا در ادوات الکترونیکی از جمله موضوعات کاری تیم‌هایی است که بانوان آمایی در آن‌ها مشغول فعالیت و طی فرایند شتابدهی هستند.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zun3