کارگاه تخصصی "ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری در ساختمان: ارایه دستاوردها و بررسی چالشها" برگزار شد
«پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ساختمان»، کارگاه «ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری در ساختمان: ارایه دستاوردها و بررسی چالشها» را با ارائه مشاوران بینالمللی پروژه دکتر دیرک شویده، متخصص انرژی و ساختمان پایدار و دراژن نیکولیک، مشاور بازار بهینهسازی انرژی پروژه و با حضور شرکتهای خدمات انرژی برگزار کرد.
«پروژه بهینهسازی انرژی و محیطزیست در ساختمان»، کارگاه «ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری در ساختمان: ارایه دستاوردها و بررسی چالشها» را با با ارائه مشاوران بینالمللی پروژه دکتر دیرک شویده، متخصص انرژی و ساختمان پایدار و دراژن نیکولیک، مشاور بازار بهینهسازی انرژی پروژه و حضور شرکتهای خدمات انرژی، در تاریخ 27 آبان 1398 در سالن آمفی تئاتر پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف برگزار کرد.
در افتتاحیه این کارگاه، علی وطنی، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهور و مجری ملی پروژه، ضمن تاکید بر نیاز به تربیت متخصصان حوزه بهینهسازی انرژی در کشور، بیان کرد که آینده کشور در بخش انرژی در دست دانشجویان و جوانان است و آنان را پرچمداران بخش بهینهسازی انرژی برشمرد.
نسیم شکاری، مدیر ملی «پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ساختمان»، علاوه بر معرفی مولفههای پروژه بیان کرد که هدف غایی این پروژه کاهش گازهای گلخانهای در راستای اقدامات مبارزه با تغییرات اقلیم به عنوان یکی از بزرگترین نگرانیهای جهانی است. وی همچنین اضافه کرد که در مولفه دوم این پروژه که اجرای راهکارهای بهینهسازی انرژی در 400 ساختمان پایلوت در دستور کار قراردارد، هدف استفاده از ظرفیت شرکتهای خدمات انرژی و دانش بنیان برای اجرا و دستیابی به یک مدل مناسب کسب و کار شرکتهای خدمات انرژی است تا در نهایت منجر به ایجاد یک بازار بهینهسازی انرژی شود. وی اضافه کرد: «تاکنون پروژه در 22 ساختمان عمومی و دولتی منتخب توسط 4 شرکت خدمات انرژی در حال انجام است و در این کارگاه بخش اول فعالیتهای این شرکتها که ارایه مطالعات ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری است، با متخصصان حوزه بهینهسازی انرژی به اشتراک گذارده شده و چالشهای عملی کار مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد».
در ادامه این کارگاه تخصصی، مریم شکاری و راشد حاجیان، مدیران پروژههای پایلوت در بستههای 7 تایی و 5 تایی، به ارائه نتایج و چالشهای ممیزی انرژی ساختمانها پرداختند. مواردی از جمله ملاحظات و محدودیتهای مشتریهای دولتی، عدم وجود نقشه ساختمانها، کنتور مشترک چند ساختمان و تعیین خط مبنا با درنظر گرفتن تنوع کاربری ساختمانها و عدم وجود دادههای کافی، از چالشهای مورد اشاره بود.
دراژن نیکولیک، مشاور بینالمللی بخش بازار «پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ساختمان»، ضمن معرفی مدل پیشنهادی پروژه برای بازار بهینهسازی انرژی، اشاره نمود که اگر بخش کوچکی از یارانه انرژی که در کشور پرداخت میشود در حوزه بهینهسازی انرژی سرمایهگذاری شود، آینده انرژی ایران در جهت مثبت دستخوش تغییر خواهد شد.
دیرک شویده، متخصص انرژی و ساختمان پایدار و مشاور بینالمللی بخش پروژههای پایلوت، نمونهای از ساختار گزارش ممیزی انرژی را ارائه نمود و ضمن اظهار نظر در خصوص نتایج ممیزی انرژی ارائه شده، همراستا با مدیران پروژههای پایلوت تاکید نمود که تهیه خط مبنا یکی از چالشهای اصلی ممیزی انرژی در ساختمان است.
در انتهای کارگاه، پرسش و پاسخ با حضور تمامی ارایه دهندگان کارگاه برگزار و شرکتکنندگان سوالات خود در ارتباط با نحوه اجرا و جزییات طرحهای بهینهسازی انرژی را مطرح و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
جمعبندی مطالب ارایه شده:
یکی از تفاوتهای مهم ممیزی انرژی درجه سرمایهگذاری با انواع دیگر ممیزی انرژی، ارایه برنامه اندازهگیری و صحهگذاری در این نوع ممیزی انرژی است.
انتخاب راهکارهای بهینهسازی انرژی و برنامه اجرایی آن جزیی از ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری است.
در ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری پس از اجرای راهکارهای بهینهسازی انرژی، نتایج صرفهجوییهای محقق شده به صورت دقیق ارایه میشوند.
با توجه به عوامل یاد شده، بهترین نوع ممیزی انرژی در قالب بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست، ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری است.
در ساختمانهای پایلوت پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ساختمان، با مشارکت مالکین ساختمانهای دولتی و خصوصی و همچنین همکاری شرکتهای خدمات انرژی، ممیزی انرژی با درجه سرمایهگذاری و راهکارهای منتخب در حال پیادهسازی است.
ارسال به دوستان